29 Haziran 2023

Chaos Vantage 2.0 Çıktı

Karşınızda Chaos Vantage 2.0

Chaos'un (V-ray'in üreticisi) gerçek zamanlı render motoru Vantage, 2.0 majör güncellemesi ile karşımızda. Bu versiyonda yenilikler saymakla bitmiyor ve tasarımlara direkt etki edeceği şimdiden kesin. En önemli yeniliklerin başında, hareket eden animatik 3d insanlar ve rüzgarda hareket eden bitkiler geliyor. Vantage aynı zamanda artık post production için klasik render elementlerini de bizlere sunmakta.

Yeni Sahne Varyasyonları

Vantage Scene State seçenekleri ile bir kamera açısında bir çok varyasyon yapabilir, diğer kameraları birleştirip grup haline getirebilirsiniz. Ek olarak her bir kamera açısına farklı ışık senaryoları ekleyebilir, bir çok objeyi de ekleyip çıkartabilirsiniz. Tüm kameralarınızı Vantage Batch Render ile görsel hale getirebilirsiniz.

Amd Ekran Kartı Desteği

Nvidia Rtx Ekran kartları dışında artık Amd ekran kartlarına da (RX 6000 ve üstü) bu versiyondan itibaren destek verecek olan Vantage, belirli modeller üzerinde testler yapmaya başladı.

Render Elementleri

Yeni versiyonda klasik render elementlerinin(refraction, reflection, lighting, specular, z-depth, material mask vs)  bir çoğuna erişip post production teknikleri ile render kalitenizi daha da arttırabilirsiniz.

Hdr Monitör Desteği

Gelişmiş bazı monitörlerde bulunan ve aynı zamanda video edit programlarının da destek verdiği Hdr desteği ile animasyon çalışmalarınızı daha iyi bir renk derinliği ile görün.